Харчова сода — дрібнокристалічний порошок білого кольору, що має кислувато-мильний смак, вступає в реакцію з кислотами.
Сода являє собою гідрокарбонат натрію, кислу сіль вугільної кислоти та натрію.
Раніше витягували соду тільки із содових озер і витягували у формі мінералів із деяких родовищ, після чого злітали її, однак, одержуваний продукт не вирізнявся особливою чистотою. У 18 столітті з'явилася технологія отримання з води содових озер дуже чистої соди, придатної для використання.
Розчин соди допомагає в разі ангіни.
Сода знімає свербіж від укусів комах. Харчова сода використовується в безлічі виробництв — хімічному, металургічному, підприємствах легкої промисловості, а також у кулінарії. Соду додають у випічку як додатковий розпушувач, вона входить до складу деяких сумішей для випікання та розпушувачів тіста.
Білки 0 м
Жири 0 м
Вуглеводи 0 м
Загальна інформація:
Вода 0,2 г
Неорганічні речовини 36,9 г
Минералы:
Натрій Na 27360 мг
Селен Se 0,2 мкг